Cum să vă inspirați fără a plagia?

Cum să vă inspirați fără a plagia?

„ Oamenii mediocri copiază . Mintile superioare încep prin a imita și ajung să servească drept modele ”. Plagiatul este o manevră frauduloasă la care se angajează studenții fara imaginație. 

Chiar dacă este un document științific, scrierea unei licente sau disertații necesită mai mult decât cunoștințe tehnice. Dincolo de capacitatea reflexivă puternică, creativitatea este un imperativ absolut necesar pentru a produce o lucrare de calitate, mai ales atunci când vine vorba de o disciplină cu adevărat specială, precum cea practicată de studenti. Documentul astfel produs de acesta din urmă tinde să adauge o contribuție palpabilă la calitatea academica.

Plagiatul fiind însușirea ideilor unui autor prin utilizarea cuvintelor și a propozițiilor sale, chiar dacă folosim sinonime, am putea în loc să copiem, să ne inspirăm si sa citam corect

Există o mulțime de tehnici în scopul realizării unei lucrari unice fără a cădea în imitație. 

Copierea este o infracțiune de contrafacere pedepsită de legea proprietății intelectuale cu amendă sau chiar cu privare de libertate. Prin urmare, este important să menționăm lucrările sursă ale tuturor parafrazelor, citatelor, fotografiilor, imaginilor, tabelelor și graficelor extrase dintr-un conținut.

În afară de micile sfaturi cum ar fi citatul pus în ghilimele, menționarea în partea de jos a surselor bibliografice sau webografice sau chiar parafrazarea, cunoștințele practice vor fi principalul atu pentru a da lucrarii originalitate. 

De fapt, studentului nu i se cere doar să se limiteze la prelucrarea datelor profesionale și științifice la dispoziția sa. De asemenea, i se va cere să își respecte cu atenție mediul. Deși lucrează în același loc, fiecare individ are propriul protocol de abordare pe care îl consideră cel mai potrivit pentru caz. La fel, pe hârtie, fiecare va asterne povestirea experienței în conformitate cu concepția sa si aceasta va face diferența.

Cu toate acestea, chiar și cei mai mari artiști își au muzele. Prin urmare, plagiatul care nu depășește un procent foarte mare din lucrare este tolerat.

Pentru a nu depăși acest minim de plagiat, tehnica de sinteză este, de asemenea, o strategie excelentă. Se compune din ansamblul structurat de idei extrase din mai multe documente. „ Copierea unui document este plagiat. Copierea din două este cercetare  ” , a declarat Mizner Wilson, un scriitor și om de afaceri american.

Astfel, spre deosebire de copierea stupidă a unui text, inspirația se referă la o idee de nouă creație dintr-un element. Astfel, caracterizată prin originalitate, o lucrarea nu încalcă proprietatea intelectuală a altuia. 

Distingându-se de celelalte, licenta sau disertația inovatoare va fi atinsa de excelența descrisa de Reverdy Pierre: „  În artă, ca în orice altceva, nimic nu este mai bun decât ceea ce merită să fie imitat„.