Software-ul Turnitin pentru detectie plagiat?

Software-ul Turnitin pentru detectie plagiat?

„Haide, voi face doar o copie mică și o lipesc rapid, nici văzută, nici cunoscută! „. Această frază rezonează, din păcate, de prea multe ori în mintea editorilor, indiferent dacă sunt studenți sau profesioniști. Tentația crește odată cu vârsta internetului. Într-adevăr, gigantica bază de date online oferă multiple posibilități de plagiat. 

Această infracțiune intelectuală poate încetini creatorul în dorința sa de a aduce schimbări, deoarece rămâne posibil ca o persoană necinstită să-și ia lucrarea de la el. Proiectarea software-ului Turnitin răspunde acestei nevoi. 

Înainte de a intra în profunzime, ar trebui menționată existența altor programe anti-plagiat. Cu toate acestea, ar fi obositor să le enumerăm pe toate. Din motive de eficiență, acest text se va concentra asupra Turnitin. Acest software este utilizat de mii de universități și licee din întreaga lume. Acest lucru nu împiedică, pe de altă parte, să facă comparații scurte cu alte programe software pentru a face o evaluare mai precisă. 

Ce este software-ul Turnitin? 

Turnitin este un software de prevenire a plagiatului utilizat pe scară largă în mediul academic și în afaceri.  Acești douăzeci și doi de ani de existență i-au conferit o reputație mondială. Este interesant de înțeles cum funcționează acest software. 

Cum funcționează software-ul Turnitin?

Turnitin colectează milioane de lucrări academice. Această bază de date va servi drept referință pentru a verifica posibilul plagiat de către studenți sau profesioniști. De asemenea, studentul își va putea compara teza sau teza cu conținutul bazei de date software. Turnitin va evalua rata plagiatului misiunii. Apoi va atribui un scor de similaritate. Acest scor este un procent din numărul de citate luate de scriitor. Software-ul arată, de asemenea, sursele acestor citate. 

Software-ul va evidenția aceste citate. Studentul își poate corecta textul cu permisiunea profesorului responsabil cu verificarea textului. Depinde de politica instituției. După corectare, studentul trebuie să aștepte o zi pentru a putea trimite o nouă versiune a lucrării sale. Acest lucru împiedică studentul să repete nevoia de a-și depune munca de mai multe ori. 

Turnitin primește zilnic peste 50000 de documente, baza sa de date nu este proprietară. Nu sunt incluse sursele tipărite, precum și imaginile. După aceea, niciun om nu citește aceste documente care sunt verificate de serverele și baza lor de date. Această primă limită arată importanța acordată algoritmului său. Cu toate acestea, programele de calculator au limitări și nu pot înlocui înțelegerea minții umane. În plus, scorul de similaritate necesită o interpretare de către profesorul responsabil cu corectarea documentului. Această cifră rămâne un indicator fără valoare fără această interpretare. 

Turnitin este un software comercial. Costul accesului la acest software blochează unitățile cu puține mijloace financiare. În plus, există software mai ieftin. In plus, este posibilă verificarea posibilității de plagiat în motoarele de căutare sau prin intermediul aplicațiilor online gratuite. Aceste evaluări gratuite permit elevului să-și trimită versiunile corectate de mai multe ori. Din păcate, această opțiune nu este posibilă pe Turnitin. 

În concluzie, Turtinin este un bun software anti-plagiat ale cărui limite necesită o interpretare a ființei umane pentru a-și atinge scopul. Frauda pentru a scăpa de Turnitin rămânând posibilă, expertiza profesorului rămâne, prin urmare, esențială pentru verificarea cazurilor de plagiat. În cele din urmă, în ciuda eficienței și relevanței software-ului menționat, rămâne un singur instrument de decizie pentru a lupta împotriva plagiatului.